Qui és Yelel Cañas per a nosaltres?
No podem eixir al món tant
com volguérem així que hem decidit portar a tot el món que puguem a casa
nostra…
Ja fa un temps que ens
rondava la idea, faltava començar a caminar-la i pareix que ja hem donat el
primer pas, ja anem fent-lo però serà el dissabte 5 de Novembre quan l’ensenyarem
i començarem a gaudir d’aquesta meravellosa experiència:
Volem seguir aprenent, volem
compartir amb els nostres amics/clients la nostra sort, les experiències de gent d’arreu del món que
no només tenen coses a ensenyar-nos a la cuina, també en el seu dia a dia, en
la seva forma d’entendre la gastronomia, el producte i l’amor a la terra.
Comencem amb el que tenim més
a prop: “El Mas”, “La Masía” per a ells però vista des d´una visió molt més
cosmopolita i universal del que nosaltres som capaços de comprendre (de moment)
Yelel Cañas Formiconi és un
jove viatger criat en un mas de Puertomingalvo que als 18 anys va empendre el
vol, de tant en tant es para, picoteja, fa niu , deixa petjada i torna a volar:
Londres, América Llatina i el sud-est Asiàtic ja el coneixen, a Castelló poc,
fem un tastet de la seva cuina i la seva energia?
Intervenció de Yelel durant l'encontre internacional d'Slow Food, Terra Madre (Turín), el passat setembre |
Yelel és una persona que
irradia positivisme i passió, sempre obert a experimentar i a compartir, ha fet
uns quants màsters ja, des dels més bàsics de supervivència per les selves
tropicals a un de veritablement complex i esgotador, un restaurant a València:
Kiaora (“ que estigues bé” en llengua Maorí) que va tancar les seves portes no
per falta d´éxit però que segueix ben
viu en altres formes i representacions.
És un amant del ball i dels esports de risc, dues aficions molt
relacionades amb la cuina i amb els negocis en general. Ara vol volar, vol
seguir descobrint mons i cuines, amb son pare Miguel de vegades (un hippie dels
d’abans, és a dir una persona somniadora Íintegra) i sempre amb la seva
companya Silvia, un amor de xiqueta que mira i aprèn protegida per l’allargada
presència de Yelel, segueix el binomi
Italo-espanyol (la mare de Yelel és també italiana i això es nota), en aquest cas:
per a què canviar el rumb si tot està tan bé? són un binomi perfecte, donaran
que parlar.
Vegetals silvestres, cuina de
temporada, tècniques eclèctiques i diverses i amb un rerefons carregat d’amor,
de passió i d’esperança en la capacitat d’unir
de l’aliment i el plaer que comporta seure al voltant d’una taula, estimem el
que fem i per això ho volem compartir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada