La fi de l'estiu...

La Mare de Deu d´agost és un punt d´inflexió, és el començament de la fi de l´estiu. Els pobles en festes o acabant-les o a punt de començar-les, els estiuejants veient ja les orelles al llop i la gent dels nostres pobles pensant ja en l’ametlla, la garrofa o el raïm.
Nosaltres farem el darrer canvi de menú de la temporada, temporada estranya, estiu humit: tomates clavellades, raïm cendrós i ametllers “enrojats”. Mai plou al gust de tots però és veritat que ja està bé, que la tardor vage arrimant-se, ara vindrà l´aigua de veres, el maleït vent, però també el temps i la serenitat per cavil.lar bé les coses. Comença un nou curs. Reflexionarem ...
El menjar:
Les darreries de l´estiu, com diem, és temps de que esclaten les ametlles i amb elles, fent-les més dolces estan sempre les figues, un mosset de mescla per començar.
Les tomates estan en el seu punt àlgid i les hem de gaudir és la combinació per antonomàsia dels nostres pobles: tomata, abadejo i un bon oli d´oliva, en este cas “alfafarenca”, una varietat de més al sud però que us convidem a tastar, no quedareu indiferents.
La llesca d´escalivada és un clàssic de l´estiu i de la nostra casa: brasa, cendra, alioli i peix blau com mane el temps de la mar.

No som només un restaurant, ho sabeu ja, i no podem deixar d´opinar i posar l´actualitat a la taula. El darrer mos dels entrants volem que siga un homenatge a la Mediterrània, la nostra mar i a la gent que tant lluita per unir les dues vores, volem ser una mar d’encontre: “Zàtar” del mitjà orient  (Palestina resisteix, Síria es desangra, Irak reventa), Pesto de la Itàlia a la que li toca la pitjor porta, la de la mort massa vegades, el corder, la carn de totes les cultures mediterrànies i la nostra pataca, ja guardada baix l´escala, ella que no grille però que sí que ho faci la solidaritat.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tot açò és el que hem tramat aquestos mesos de silenci...

Taller de cuina saludable amb Vanesa Bustos