Un Pou de coneixença...




     Projecte

Aquest projecte neix de la necessitat de donar a conèixer els coneixements que poc a poc hem anat assolint en les nostres carreres profesionals i el nostre dia a dia.
Ens adrecem als xiquets i joves d’avui que seran els consumidors de demà, per tal de fer-los partícips de la consciència mediambiental i de la salut, elements necessaris per a gaudir d’un present i un futur dignes.


Els objectius del projecte són:

·          Educar en el respecte pel medi ambient i ajudar a crear hàbits d'alimentació saludable i consum responsable a partir d'activitats d'aprenentatge lúdiques.

·          Fomentar els horts escolars ecològics i desenvolupar eines per al treball educatiu. Recerca i guarda de llavors locals.

·          Apropar al jovent al coneixement ancestral i al nostre receptari tradicional.



       Què és Pou de Beca Restaurant & Espai Cultural Obert?

És bàsicament un restaurant situat a l’interior de Castelló, al terme de Vall d’Alba.
Tenim un objectiu clar: la creació d’un espai per a gaudir de la natura, de les tradicions i la cultura del nostre entorn i mostrar la diversitat de la nostra cuina. Els pilars en els que es recolza el nostre projecte són: sobirania alimentàriaturisme responsable cultura
Treballem amb productes frescos, de temporada de producció ecològica i local.
Formem part de la xarxa de Restaurants Km.0 del moviment Slow Food que promou la utilització de productes bons, nets i justos, és a dir: bons al paladar; produïts sense contaminants, sense transgènics i amb els que els productors obtenen una remuneració justa al seu treball.
També utilitzem productes de l’Arca del Gust i Baluarts d’Slow Food, que tenen com objectiu el recuperar i protegir varietats autòctones i tradicionals (més info: www.slowfood.es)

    Activitats proposades
-     Formació en:
         alimentació sostenible,
         producte Km. 0,
         cuina tradicional,
         agricultura ecològica,
         reciclatge i medi ambient
-     Horts escolars: implantació de l’hort escolar, seguiment i activitats derivades
-     Recorreguts en camp amb reconeixement de plantes aromàtiques, mengívoles i altres cultius arrelats a la zona.
-     Jornades temàtiques: dia mundial del Medi Ambient, de l’Arbre, Terra Madre Day,...
-     Visites a obradors: cellers, formatgeries i altres.

Més informació: 

POU DE BECA Restaurant & Espai Cultural Obert
Mas Pou de Beca, s/n La Vall d’Alba (Castelló)
964 320 459 | poudebeca@gmail.com
www.facebook.com/espai.poudebeca | poudebeca.blogspot.com

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Tot açò és el que hem tramat aquestos mesos de silenci...

Taller de cuina saludable amb Vanesa Bustos